fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

FLORI IN CAMERA DE DORMIT

Dormitorul verde este visul multora dintre noi. Florile creează o aură plăcută care ne ajută să adormim mai ușor și ne aduc relaxare și calm. Plantele arată grozav în aranjamente clasice și moderne. Sunt  de asemenea, un element  inseparabil al interiorului în climatul junglei și a celor în stil exotic. Ce flori sănătoase pentru dormitor vor arăta cu adevărat impresionant? Aici aveți sfatul nostru.

FLORI IN CAMERA DE DORMIT

Florile în dormitor sunt o idee bună? Da, cu condiția să alegi specia potrivită. În timpul zilei, florile din ghivece absorb dioxidul de carbon și produc oxigen. Noaptea însă procesul se inversează și plantele absorb oxigenul, cel mai important este însă efectul secundar al acestui proces și anume purificarea aerului. În plus florile din dormitor eliberează vapori de apă, ceea ce crește umiditatea în încăpere. Prezența lor neutralizează microbii prevenind răcelile. Există specii care îndepărtează formaldehida din aer – compușii cancerigeni care sunt o componentă a adezivilor pentru mobilă. Plantele de cameră acționează de asemenea și asupra psihicului, în primul rând ele ajută la concentrare, calmare și ne dau o dispoziţie pozitivă.

FLORI IN DORMITOR

Locul plantelor în ghiveci în dormitor nu este doar pe pervazul ferestrelor. În interioarele spațioase florile ar trebui să fie expuse în ghivece mari pe pardoseală. O idee bună pentru apartamentele moderne este plasarea ghivecelor de flori pe un raft pentru flori făcut din lemn. Florile din dormitor pot fi de asemenea agățate în macrame. Împletiturile se potrivesc perfect cu atmosfera de amenajare într-un stil exotic. O altă idee pentru flori în dormitor este aranjarea compozițiilor florale din mai multe tipuri de plante pe dulap. O altă sugestie demnă de luat în considerare este amenajarea unei grădini sub formă de perete verde.

FLORI BENEFICE IN DORMITOR

Atunci când alegeți florile pentru dormitor acordați o atenție deosebită proprietăților lor. Există specii de plante care pot influența în mod special climatul din încăpere. Poți cumpăra cu ușurință flori sănătoase pentru dormitorul tău la un magazin de flori și majoritatea au preţuri foarte accesibile. În locul de odihnă sunt potrivite iederele care curăță în mod eficient aerul de impurități și de formaldehidele dăunătoare și chiar de fumul de tutun. O acțiune similară este asigurată de ficus, dracaena, crăciunel și orhidee care arată foarte impresionant și sporesc suplimentar umiditatea. Proprietăți hidratante excelente are și aloe vera.  Când aranjați florile în dormitor  amintiți-vă că unele specii sunt necomestibile. Acordaţi o atenţie deosebită acestui fapt dacă există copii sau animale în casă care ar putea să se otrăvească de la plante.

Verificați oferta noastră