fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

PARCHET FAG

Parchet fag – este apreciat mai ales pentru functionalitatea lui. Lemnul de fag este dur si rezistent, asa ca se potriveste perfect in incaperile cu trafic intens. Parchetul de fag este deschis la culoare si are un model delicat.

PARCHET DE FAG – CARACTERISTICI

Placile parchetului de fag sunt fabricate din lemn usor de tratat. Parchetul de fag poate fi finisat cu lac sau. Placile sunt disponibile intr-o varietate mare de culori – lemnul poate fi colorat in nuante luminoase, care variaza de la roz, la galben si alb. Acestea pot fi decorate si cu granulatii neregulate.

PARCHET DE FAG DIN COLECTIA LIFE

Parchetul de fag de la Barlinek face parte din colectia Life, care a fost creata pentru interioarele clasice. Acest tip de parchet se potriveste perfect in apartamente clasice (arata bine in living, in dormitor), dar si in restaurante, birouri, sali de curs sau biblioteci. Fiecare placa este formata din trei lamele de lemn. Parchetul de fag arata bine in interioarele spatioase, dar functioneaza bine si in cele mici – prin culoarea lui deschisa reflecta lumina si mareste vizual spatiul. Parchetul de fag din colectia Life este si foarte rezistent. Un strat de lac cu rezistenta sporita la abraziune il protejeaza suplimentar. Acesta se aplica inca din stadiul de productie, asa ca parchetul de fag nu trebuie lacuit dupa instalare.

PLINTE PENTRU FINISAREA PARCHETULUI DE FAG

Te intrebi cum sa finisezi parchetul de fag? Intr-un interior clasic, este indicat sa folosesti plinte de fag. La Barlinek, acestea sunt disponibile in diferite variante de inaltimi si profile. O idee interesanta ar fi sa combini placi de parchet de fag cu plinte albe. Se potrivesc cu peretii deschisi la culoare sau pot contrasta cu acestia, creand un cadru spectaculos pentru podea.

PARCHET DE FAG – INTRETINERE SI RECONDITIONARE

Parchetul de fag trebuie sa fie curatat in mod regulat. Petele persistente pot fi indepartate cu o carpa umeda. Parchetul din lemn de fag trebuie spălat din cand in cand cu o solutie protectoare concentrata disponibila in gama Barlinek. Pentru reconditionarea separata a parchetului, se pot utiliza solutiile Protektor Komplet si Protektor Blask, care ar trebui aplicate una dupa alta.

In cazul unor deteriorari serioase sau al unor zgarieturi, podeaua ar trebui raschetata. Astfel, mai intai trebuie indepartat lacul si straturile superioare, apoi trebuie aplicat un nou strat de lac. Parchetul de fag isi recapata stralucirea si poate fi folosit multi ani la rand.

PARCHET DE FAG – MONTAJ

Parchetul de fag poate fi montat in sistem flotant sau lipite. Prima metoda de instalare este foarte simpla. Acest lucru este posibil datorita unor sisteme de imbinare ale placilor. Astfel, podeaua se monteaza si se demonteaza foarte usor, dar este important ca placile de parchet sa fie plasate pe o suprafata uniforma. Este indicat ca placile sa fie asezata pe directia luminii solare.