fbpx

PARCHET VINIL UȘOARE – ILUMINĂ ORICE INTERIOR

Scândurile de vinil strălucitoare au numeroase avantaje, motiv pentru care devin din ce în ce mai populare. Cu toate acestea, decizia de a alege nuanța unei podele de vinil nu trebuie lăsată la voia întâmplării – ar trebui să vă amintiți întotdeauna că podeaua poate fi atât un fundal neutru pentru decor, cât și principala lui dominantă. Indiferent dacă vrem scânduri de vinil deschise sau închise la culoare ar trebui să depindă de stilul în care dorim să decoram o cameră dată.

panele winylowe jasne
CUM SA ALEG PARCHET DE VINIL PENTRU O CAMERA?

Panouri de podea deschise sau întunecate? Care va funcționa mai bine? Este imposibil să spunem fără echivoc care sunt mai bune. Panourile în nuanțe mai închise pot arăta extrem de decorative și eficiente. Ele pot semăna, de exemplu, cu lemnul exotic. Cu toate acestea, sunt ceva mai puțin universale și necesită o selecție mai atentă a mobilierului și a accesoriilor. De asemenea, puteți vedea praful și murdăria mai repede pe ele. La rândul lor, scândurile ușoare de vinil pot fi o bază neutră pentru întreaga cameră. Sunt atemporale și se potrivesc aproape oricărui stil. Este important să alegeți o nuanță cu temperatura potrivită. Ar trebui să combinați o podea de vinil deschisă, de culoare caldă, cu mobilier cald, și una rece cu altele reci. Amestecarea nuanțelor reci și calde va face ca camera să arate rău. Scândurile de vinil calde și ușoare vor arăta grozav într-un interior cu o atmosferă clasică sau rustică. Nuanțele albite se potrivesc interioarelor în stil scandinav. Panourile de vinil într-o culoare luminoasă și rece vor da un efect interesant în camerele decorate în stil modern.

PARCHET VINIL DESCHIS – ALEGEREA PERFECTĂ PENTRU CAMERE ÎNTUNECOASE

Când mobilați o casă sau un apartament, merită să utilizați proprietățile panourilor de vinil strălucitoare. Fără îndoială, sunt perfecte pentru camerele întunecate cu acces limitat la lumină – în combinație cu pereții vopsiți în lumină sau alb, vor lumina interiorul și îi vor conferi o atmosferă confortabilă. Fanii accentelor de culoare expresive pe pereți ar trebui să ia în considerare și alegerea panourilor ușoare de vinil. O astfel de podea va sublinia perfect un perete întunecat, contrastant. În încăperile mici, este mai bine să folosiți panouri ușoare de podea, deoarece acestea vor mări vizual un spațiu mic.

panele winylowe jasne
PANOURI UȘOARE DE PARDOSEALĂ – PLĂCURI DE VINIL SAU DE LEMN?

Atunci când alegeți o podea, ar trebui să luați în considerare întotdeauna nu numai considerente estetice, ci și practice. Scândurile din lemn sunt un material nobil și elegant, dar necesită întreținere regulată. Panourile de vinil sunt foarte ușor de păstrat curate, ușor de instalat și cu adevărat durabile. Sunt rezistente la apă, ceea ce le face o soluție perfectă pentru încăperi precum bucătărie și baie. Mai ales în ele, merită să alegeți podea de vinil transparent. Datorită acestui lucru, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la umiditate și apă. De asemenea, merită să ne amintim că băile și bucătăriile sunt adesea camere relativ mici, cu acces limitat la lumina naturală – panourile luminoase de vinil vor ajuta la luminarea lor și la mărirea lor optic.