fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

CUM SE FACE MACRAME?

Macrame pe un ghiveci de flori este o compoziţie florală spectaculoasă, împletită. Pentru crearea acestuia este necesar doar un șnur. Acest decor arată excelent în interioarele moderne. Știi că o poți pregăti singur? Vă învățăm cum să faceți macrame pentru un ghiveci.

DE CE AI NEVOIE PENTRU A FACE MACRAME PE UN GHIVECI?

Tehnica împletirii macrameului este cunoscută încă din antichitate. Modelele împletite împodobeau straiele și mobilierul. În ultima sută de ani de cea mai mare popularitate s-a bucurat în anii 70. Următorul boom pentru macrame a început recent, deoarece ghiveciurile făcute de mână se înscriu în tendinţa ecologică de amenajare a interioarelor. Aceste decoraţiuni vor arăta perfect atât în amenajările exotice cât și în atmosfera urban jungle. Cum se face macrame? Pentru a împleti macrame ai nevoie doar de un șnur. Împletim cu degetele, astfel încât lucrarea să nu necesite folosirea de andrele sau croșete. Aspectul de macrame este determinat de tipul și grosimea șnurului și de tipul de împletitură folosită. Poți folosi bumbac, sisal sau iută pentru pregătirea acestuia. Este important ca șnurul să fie puternic și flexibil, astfel încât să poată fi împletit cu ușurință. Ce material este cel mai bine să alegem pentru prima macrame? Cel mai ușor va fi de împletit dintr-un șnur de bumbac, răsucit de aproximativ 0,5 cm.

CUM SE FACE MACRAME? – RECOMANDĂRI TEHNICE

Macrameul pentru un ghiveci de flori este un coș ajurat ce poate fi agățat de tavan. Executarea sa începe de la noduri. Cea mai ușoară modalitate de a face o macrame este folosirea unei împletituri numite nod plat (sau nod de țesătorie). Pentru pregătirea acestuia ai nevoie de două șnururi de aproximativ 4 m lungime, pe care le poți trece peste un băț. Începe lucrul de la nodul de fixare – pliază cele două șnururi în jumătate și trece-le peste băț la locul de îndoire, apoi trece-le prin ochiul rezultat. Astfel vei obţine patru șnururi. Împarte-le în trei părți – una în stânga, două la mijloc și una în dreapta. Acum încrucișează șnururile laterale cu cele din mijloc, astfel încât să se formeze două bucle – una trebuie să treacă peste cele două șnururi, iar cealaltă sub ele. Apoi, treci capetele șirurilor opuse prin ele și strânge cu grijă totul. Astfel, vei crea cea mai uşoară împletitură.

MACRAME – MODELE ȘI ÎMPLETITURI

Câte metode de împletite a macrameului există? Există un număr cu adevărat mare de împletituri. Printre cele mai populare modele trebuie menționată cosița, careu, careul dublu, jumătate de careu alternativ, jumătate de nod, nod deasupra mânii, nod de lanț, nod pivotant sau nod spiralat. Învățarea diferitelor împletituri macrame necesită mai multă îndemânare și experiență. Cu toate acestea, merită să aveți puțină răbdare, deoarece macrameul arată cel mai frumos dacă se foloseşte la acesta mai multe împletituri diferite.

Faceți cunoștință cu parchetul Barlinek