fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

STILUL CLASIC SE POTRIVEȘTE ÎN ORICE INTERIOR.

Stilul clasic reprezintă o estetică care nu se demodează și se potrivește în orice interior. Trăsăturile sale caracteristice sunt bunul gust, echilibrul, seriozitatea și confortul. În ame-najări interioare clasice predomină culorile calde și materialele naturale. Dacă trebuie să te decizi asupra culorilor, atunci este important să alegi două, din care una să fie dominantă. Un interior devine intim, elegant și cu suflet în amenajari interioare clasice.

Stilul clasic se inspiră cel mai mult din estetica clasicismului din secolul al XVIII-lea. Totuși, în amenajări interioare in stil clasic, poți opta și pentru piese de mobilier din diverse epoci, de la antichitate până la epoca modernă. Ordinea și simetria trebuie să se regăsească în tot ce înseamnă amenajari interioare clasice.

În amenajari interioare stil clasic predomină culorile deschise, atenuate. Pereții au, de obi-cei, nuanțe de alb, de marouri, crem, bejuri și griuri. Aceștia pot fi vopsiți sau acoperiți cu un tapet pastel cu un model delicat. Pentru contrast, poți alege țesături pentru mobilier, perdele și covoare. Elementele decorative de culoare argintie și aurie pot completa amenajarea. Podeaua trebuie să fie din lemn. Este o cerință absolută a acestui material la alegerea acestui stil. Lemnul este durabil și nu se demodează, iar aici tocmai despre asta e vorba. Tavanul poate fi ornamentat suplimentar cu stucaturi sau cornișe, în amenajări interioare stil clasic.


Materialele utilizate la amenajare trebuie să fie naturale. Se potrivesc foarte bine esențele nobile de lemn, de marmură, piele și țesăturile stilate. Piesele de mobilier trebuie să aibă forme tradiționale. Se potrivesc perfect aici cele simple și elegante din lemn. Printre acestea trebuie să fie un dulap masiv, o bibliotecă, un birou sau un scrin. Acestea pot fi în culoarea stejarului, a mahonului sau a nucului. În încăperi trebuie să ai locuri pentru scaune tapițate cu piele sau cu material textil și un set de canapele. E bine dacă pe podea ai covoare, iar în living, un șemineu.

Stilul clasic înseamnă și utilizarea echilibrată a decorațiunilor. Acestea trebuie să se refere la epoca din care se inspiră amenajarea, astfel încât să îi confere o expresie corespunzătoare. Se potrivesc bine aici rame pentru fotografii, sfeșnice ornamentate, tablouri, vaze și lămpi. Elementele decorative trebuie să fie într-un stil și într-o coloristică similare.