fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

Case in stil rustic, confortabile și comode

Case in stil rustic variază ca amenajare de la regiune la regiune, pentru că acest stil se trage din tradiţiile locale. Când vorbim de interioare case ru-stice, vorbim de recuperarea armoniei, a pieselor de mobilier vechi și ma-sive, plasate în încăperi confortabile și sigure.

Lemnul vechi sau antichizat este un material frecvent utilizat în case in stil rustic. Pereții sunt acoperiți de lambriuri în amenajari interioare case rustice, iar grinzile stilizate împodobesc tavanul și sub picioare simți căldura parchetului lemn, care întregește amenajarea. Parchetul poate să fie deschis sau închis la culoare, important este să fie foarte lucios. Naturaleţea primează în interioare case rustice. Dacă vrei, poți decora pereții cu vopsea albă patinată sau cu un tapet clasic cu model. Foarte bine arată cărămizile sau piatra expusă în hol sau salon, de exemplu în jurul șemineului sau al sobei de teracotă decorativă.



În amenajari interioare case rustice, mobilierul din lemn masiv este lăcuit sau băițuit, astfel încât nodurile lemnului să fie cât mai vizibile. Acesta poate fi decorat prin profilare sau sculptat. În casa amenajată în această estetică idilică predomină diversitatea. Este în regulă dacă bucătăria și livingul sunt amenajate în culori diferite, acest lucru poate sublinia caracterul rustic al interiorului. Vei găsi decorațiunile și piesele de mobilier necesare în magazinele de specialitate, dar nu strică să dai o raită prin piețele de vechituri.


Casele și conacele din satele vechi au fost amenajate prin utilizarea de materii prime, care se obțineau simplu din zonele în care se aflau. De aceea, decoraţiunile şi accesoriile ar trebui să fie realizate din materiale naturale. Candelabrele şi sfeşnicele din fier forjat nu lipsesc. Interiorul casei rustice poate fi decorat cu covorașe împletite în nuanțe naturale, iar pereții pot fi decorați cu fotografii de familie și picturi. Vazele și bibelourile sunt realizate de obicei din ceramică, sticlă sau metal.


Elementele vechi din interioarele rustice pot dobândi noi caracteristici. Folosite cu pricepere, acestea vor crea atmosferă și își vor îndeplini cu succes funcția. De aceea, în podul bunicilor sau la piaţa de vechituri vei găsi elemente cu care să îți completezi amenajarea. Cele mai bune idei sunt simple. Recipientul pentru lapte sau cutiile din lemn pot deveni o vază, în amenajarea interioară a casei rustice, iar lampa cu petrol recondiționată va fi un element interesant de iluminare.