fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

STIL MODERN. INTERIOARE MODERNE POTRIVITE ÎN ORICE LOCUINȚĂ

Interioare moderne, caracterizate de simplitate și minimalism sunt potrivite în orice locuință. Trăsăturile care evidențiază stilul Modern sunt funcționalitatea, simplitatea și minimalismul. Această estetică nu este aceeași cu stilul contemporan, în care poți vedea lesne trendurile. Amenajările în stilul modern se inspiră din decorațiile interioare din prima jumătate a secolului al XX- lea.

„Form follows function” (engl. „forma urmează funcția”) – această maximă a apreciatului arhitect american Louis Sullivan constituie chintesența stilului modern. Ornamentele de efect, lipsesc din interioare moderne, dar se pune pe primul plan funcționalitatea. În amenajări interioare moderne este vizibilă fascinația modernistă pentru tehnică.

Culorile dominante în amenajări interioare moderne trebuie să fie alb și negru, precum și bejuri, griuri și marouri. La decorațiuni poți folosi accente puternice într-una dintre culorile de bază. Materialele utilizate cel mai adesea într-un stil modern in interior sunt sticla, oțelul, lemnul laminat sau pielea. Trebuie să fie vizibilă preferința pentru geometrie, echilibru și ordine.

Interioarele în stil modern sunt luminoase și spațioase. Deseori se trece fluent de la living spre bucătărie, sufragerie sau dormitor – separarea dintre următoarele încăperi se poate sublinia prin utilizarea culorilor diferite. De obicei, pereții sunt zugrăviți în alb, culoare ce mărește vizual spațiul. De obicei, pe podea este montat parchet laminat din lemn, cu plăci de format mare sau podea acoperită cu rășină epoxidică. Ferestrele trebuie să fie foarte mari, decorate cu perdele delicate.

Stil Modern este caracterizat de mobilă cu forme geometrice simple, fără ornamente. Totuși, mobila încântă prin formă, culoare, precum și prin alăturarea diferitelor materiale. De asemenea, poți folosi piesele de mobilier care poartă semnătura unor designeri contemporani.

Când vine vorba de interioare moderne, minimalismul predomină. Aceasta înseamnă că poți decora cu câteva elemente colorate, care vor da spațiului un plus de dinamism. O idee bună ar fi amplasarea pe canapea a câtorva pernuțe colorate sau agățarea pe perete tablou modern sau a unei instalații. De asemenea, poți utiliza pereți despărțitori din sticlă sau cărămizi din sticlă pentru a separa diferitele spații din casă.