fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

CASE FRANTUZESTI SAU EXPRESIA BUNULUI GUST

Case frantuzesti reprezintă expresia bunului gust și a eleganței. Piesele de mobilier funcționale asigură comoditatea, iar elementele decorative omniprezente fac ca interiorul să devină nu numai luxos, ci și intim. În casele amenajate în acest stil domină culorile deschise, iar anti-chitățile se combină cu obiectele moderne.

În case stil frantuzesc interiorul trebuie să fie spațios și luminos. Este important ca lumina zilei să pătrundă în interior prin ferestre mari. De asemenea, culorile deschise ale pereților ar trebui să mărească din punct de vedere optic spațiul, pereții putând fi vopsiți sau acoperiți cu un tapet cu un model delicat. De obicei sunt folosite nuanțe apropiate de alb sau de bej. Podeaua de culoare deschisă, care poate fi un parchet laminat din lemn înălbit contribuie la întreaga atmosferă. Se potrivesc aici și scândurile care au o culoare deschisă, naturală. Dacă amenajarea de case frantuzesti se inspiră din baroc sau rococo, tavanul poate fi acoperit cu stucaturi elaborate. În living trebuie să fie loc pentru un șemineu din marmură deschisă la culoare sau din travertin.


Cum trebuie să arate bucătăria în case frantuzesti? Încăperea trebuie să fie luminoasă și luxoasă. Piesele de mobilier încăpătoare, albe, cu fronturi împodobite cu frize decorative trebuie să domine în case frantuzesti. Nu pot lipsi dulăpioarele, polițele și sertarele. Blaturile pot fi închise sau deschise la culoare. Pe acestea poți așeza farfurii decorative, vase pentru ceaiuri sau platouri cu dulciuri. În bucătăriile din case stil frantuzesc este loc pentru o masă mare și scaune. Dacă spațiul îți permite, merită să unești această încăpere cu livingul.


În case stil frantuzesc trebuie să domine simetria și armonia, diversificate de o notă de eclectism. Își găsesc aici loc piesele de mobilier în stilul Ludovic al XVI-lea, suvenirurile de familie și piesele de mobilier un pic mai moderne, care se potrivesc caracterului luxos al amenajării. Toate obiectele trebuie să fie deschise la culoare. În case frantuzesti un rol foarte important îl joacă țesăturile decorative. De aceea scaunele și setul de canapele pentru relaxare trebuie să fie tapițate, iar pe podele e bine să fie așezate covoare. În schimb, pereții pot fi decorați cu goblenuri.


Casa franțuzească este plină de elemente decorative de lux. Pe tavan trebuie să ai un candelabru decorativ din cristal. Blaturile și șemineul pot fi decorate cu suveniruri, rame cu fotografii și cu sfeșnice.