fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

CASA RETRO. UN INTERIOR CU PERSONALITATE.

Îți dorești să locuiești într-un interior atemporal și cu personalitate? Casa retro reprezintă îmbinarea unor stiluri din epoci diferite, cu modernitatea. De obicei, în decorațiuni este ușor să găsești un element princi-pal, care repetat în mod consecvent poate conferi tonul întregii amenajări.


Casa retro trebuie să fie, înainte de toate, luminoasă și spațioasă. În camere trebuie să ai fereastre mari și nu prea multe piese de mobilier, astfel încât încăperea să nu se aglomereze. Păstrează ideea de minimalism și la alegerea decorațiunilor și a accesoriilor. Acestea trebuie să fie doar accente selectate cu grijă, care completează amenajarea.


Care sunt culorile caracteristice pentru casa retro? În casa amenajată în această estetică își găsesc locul atât pastelurile moi, precum și culorile închise, saturate. De obicei, pereții sunt acoperiți cu o singură culoare de vopsea sau cu un tapet cu model. Aceștia pot fi de asemenea, placați cu cărămidă aparentă sau cu lambriuri din lemn. Podeaua din casa retro este întotdeauna din lemn, rolul ei fiind să încălzească întregul interior și să îi confere o atmosferă unitară. Lamelele de lemn cu aspect patinat contribuie la atmosferă. Trebuie să ai în vedere faptul că întreg caracterul încăperii este creat de elementele principale – în acest caz podeaua nu este un material de finisare, ci unul pentru decorare. Naturalețea și autenticitatea sunt caracteristicile principale ale interiorului. În bucătărie și în baie, însă, lemnul podelei este înlocuit de plăcile de gresie în format mare sau de faianța cu model baroc.


Mobila din casa retro este o îmbinare între piese de mobilier vechi de câțiva zeci de ani, cu piese moderne. Alegerea acestora aparține în totalitate designerului. Important este ca toate elementele să se potrivească între ele și la nivel cromatic. Găsirea obiectelor potrivite poate fi dificilă, deoarece acestea nu sunt ușor accesibile în magazinele de mobilă. Cel mai bine este să le cauți la licitații și la târgurile de antichități. Așa că, dacă te hotărăști pentru casa retro, trebuie să ai în vedere faptul că mobilarea în acest stil e o adevărată provocare care necesită multă muncă și timp.

Decorațiunile și accesoriile din casa retro trebuie să se potrivească cu motivul principal al amenajării. Aces-tea pot fi un birou ornamentat în stil baroc, un cântar de epocă sau chiar un telefon cu roată. Important este ca obiectele vechi de ani de zile să fie alăturate elementelor moderne, într-o compoziție unitară. Doar așa amenajarea va fi originală și funcțională.