fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

LIVINGURI CLASICE DOMINATE DE CULORI DESCHISE.

Livinguri clasice reprezintă interioare de înaltă clasă. În livinguri clasice predomină culorile deschise și exclusiviste, piesele de mobilier cu elemente decorative. Toate piesele de mobi-lier și elementele decorative au locuri bine definite, de aceea aici domnește o armonie per-fectă. Amenajarea este încălzită de tapițeriile colorate, de perdele și de cuverturile de pat. În livinguri clasice predomină calitatea și atemporalitatea.


Livingul clasic este, de obicei, un interior mare și spațios. Culoarea deschisă a pereților, vopsiți în alb, bej sau în gri poate mări vizual spațiul. Pereții pot fi decorați cu tapete cu mo-dele delicate, tradiționale. Podeaua din livinguri clasice trebuie să iasă în evidență, iar aici vorbim, în primul rând de calitatea lemnului natural și nu de parchetul laminat care doar imită lemnul. Scândurile lăcuite de podea pot fi așezate atât în sistemul de parchet – adică lamelar, precum și pe lungime. Aici nu se lucrează cu jumătăți de măsură. În multe amenajari interioare livinguri clasice elementul decorativ poate fi tavanul acoperit cu stucaturi care amintesc de clasicism. În livingul clasic trebuie să ai un șemineu, care va contribui la atmosfera caldă și confortabilă.


Amenajarea livingului clasic, deși elegantă și atemporală, are personalitatea ei. Ar fi bine dacă încă de la etapa de proiectare ai alege o perioadă anume, care va deveni motivul principal decorațiunilor. Acesta poate fi chiar arhitectura Greciei și Romei antice sau splendorile Barocului. Este important ca în livingul clasic influența unei estetici concrete să se manifeste în selectarea pieselor de mobilier, a tapetului și a elementelor decorative. Trebuie să mergi pe un fir logic, care îți va permite să menții armonia interiorului.


Mobilierul din livingul clasic este format din antichități sau piese stilizate pentru a semăna cu antichitățile. Cel mai bine ar fi dacă acestea ar fi realizate din esențe de lemn prețios precum mahonul, stejarul sau nucul. Elementele obligatorii ale mobilării interiorului sunt canapeaua confortabilă și fotoliile, și de asemenea, măsuța de servit cafeaua. Ar fi bine să ai un scrin și o masă solidă cu scaune în amenajari interioare living clasic. Culoarea destul de închisă a mobilierului trebuie să fie echilibrată de culorile saturate ale materialelor textile. Tapițeria, perdelele și cuverturile de pat trebuie să fie alese în nuanțe puternice de albastru, verde și turcoaz.


Livingul clasic poate fi deschis spre bucătărie. În acest caz, în spațiul care leagă ambele interioare merită să amenajezi o zonă de servit masa. Ar fi bine ca mobila clasică de bucătărie să devină un ornament al întregii încăperi. De obicei, pentru amenajari interioare living clasic designerii propun o paletă de culori deschisă de alb sau de bejuri. Cu toate acestea, poți întâlni amenajări în care bucataria este realizată din același lemn ca și mobila din livingul clasic.