fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

LIVINGURI RUSTICE. INTERIOARE INSPIRATE DE NATURĂ.

Livinguri rustice sunt interioare amenajate în acord cu natura. Aici predomină materialele naturale, iar atmosfera idilică și liniștită încurajează la relaxare, în centrul camerei fiind mereu o canapea confortabilă și fotolii. În livinguri rustice, vei găsi mereu locul perfect pentru a petrece seri lungi și plăcute în compania celor dragi.


În livinguri rustice trebuie să predomine lemnul, ceramica, fierul și cuprul. Pereții ar trebui să fie acoperiți cu lambriuri sau cu vopsea cu efect de patină. Tavanul camerei poate fi decorat cu grinzi de lemn. Cadrele ușii și ale ferestrei pot fi realizate tot din lemn cu aspect antichizat.


Un element foarte important în livinguri rustice este podeaua naturală. În principiu, aceasta este realizată din lamele de lemn uleiate, cu nodurile naturale la vedere. Pentru amenajări mai îndrăznețe, poți folosi parchet vopsit în gri sau maro închis. Datorită acestuia, elementele se vor armoniza, iar interiorul va avea mai multă personalitate. În revistele de amenajări interi-oare, vei găsi și interioare în care parchetul se combină cu ceramica utilizată în zonele umede. În zona dormitorului din livinguri rustice, poți așeza pe podea un covoraș împletit manual, în culori naturale.


Livingurile rustice sunt mobilate cu piese din lemn masiv, lăcuite sau bățuite. Acestea pot avea un efect de patină. Pentru livinguri rustice trebuie să găsești loc unor produse realizate manual și să dai o nouă utilizare unor produse vechi: un cufăr vechi poate fi folosit ca măsuță de cafea, iar recipientul pentru lapte va deveni o vază unică pentru expunerea de flori uscate. În livinguri rustice ar trebui să ai un dulap și o masă masivă cu scaune și bancă, dar obiectele de mobilier pentru odihnă să fie acoperite cu textile naturale. Un element foarte important îl reprezintă șemineul sau soba de teracotă.


Țesăturile decorative naturale, răchita, ceramica şi metalele forjate – nu pot lipsi. Covoarele cu motive florare împodobesc pereții și podeaua, iar pe tavan poate fi suspendat un candelabru din fier forjat. Accesorii mai excentrice, precum blănuri de animale sau trofee de vânătoare pot fi expuse la vedere. Foarte important este ca la amenajarea livingului în stil rustic să ții cont de elementele specifice stilului, altfel poți ușor să strici atmosfera unică a interiorului.