fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

STILUL PROVENSAL. AMINTEȘTE DE CÂMPURILE MOV DE LEVĂNȚICĂ.

Stilul provensal este caracterizat de seninătate și intimitate. Interiorul amenajat în stil provensal amintește de regiunea franceză Provence – tărâmul mov, cu parfum de levănțică. Culorile alese cu grijă completează mobilierul din lemn sau din fier forjat, ornamentat cu plante, precum și tablourile, pernele și cuverturile cu motive florale.stilul provensal

Un interior în stil provensal trebuie să fie mobilat cu un simț artistic special și cu gust. O mare provocare o constituie păstrarea echilibrului între interiorul plin de obiecte frumoase și amenajarea care e la limita kitsch-ului. Culoarea dominantă din încăperi este albul. Când vine vorba de stilul provence, pereții sunt albi, deși culorile utilizate de către designeri pentru interioare sunt movul, verdele cald și galbenul însorit. Deseori pereții sunt ornamentați cu tapet cu motive delicate florale, cu dungi sau cu pătrățele.

stilul provensal

Stilul provensal este foarte aproape de natură, de aceea un material care predomină este lemnul. Mobila dintr-o casă sau dintr-un apartament în stil provence este realizată din lemn natural vopsit în alb. Adesea, piesele de mobilier sunt decorate cu sculpturi elaborate, cu suprafețe zimțate și cu elemente de sticlă, care se inspiră din atmosfera idilică a satului. Piesele din fier forjat completează interiorul. De asemenea, în amenajările în stilul prov-ensal, și podeaua este din lemn naturală. Parchetul laminat din lemn, cu desenele expresive ale inelelor lemnului, conferă interioarelor o atmosferă personalizată. De obicei, sunt folosite lamele în culori deschise, naturale sau albe, uneori având un efect de patină.

stilul provensal

stilul provensal

Locuința în stil provensal nu poate exista fără decorațiuni. Bibelourile și împletiturile din nuiele completează interiorul. De obicei, ferestrele sunt acoperite cu perdele înflorate, iar masa este acoperită de o față din in sau dantelată. Din amenajările în stil provence nu lip-sesc florile proaspete sau uscate, levănțica, precum și tablourile în care tema principală este natura. Acestea sunt interioare în care este ușor să visezi și să te odihnești, delectându-te cu atmosfera pitorească a câmpurilor și luncilor din partea de sud-est a Franței.

stilul provensal