fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

BUCATARIE STIL PROVENCE. CE FEL DE MOBILIER ALEGI.

Bucatarie stil provence reprezintă un interior care va fi pe placul celor pasionați de amenajări tradiționale. Verdele revigorant al plantelor care apare în numeroasele elemente decorative echilibrează albul pieselor de mobilier și al pereților, în timp ce tapetul cu model floral sau cu fructe diversifică interiorul.


De obicei, pereții într-o bucatarie stil provence sunt albi. Datorită acestui fapt, interiorul pare armonios și spațios. Monotonia culorii curate poate fi diversificată folosind un tapet cu model delicat cu plante. Podeaua dintr-o bucatarie stil provence trebuie să fie practică și cât mai posibil apropiată de o culoare naturală. Aceasta poate fi executată din parchet laminat vopsit cu uleiuri, îmbinat cu plăci de gresie în zona umedă. Important este ca ambele spații să aibă o coloristică caldă și echilibrată. Zonele se pot diferenția prin modele și culori, dar care să nu contrasteze între ele foarte mult. Naturalețea materialelor este o prioritate absolută într-o bucatarie provence.


Cel mai important element într-o bucatarie provence îl reprezintă piesele de mobilier de culoarea alb, bej sau de nuanțe apropiate. Fronturile lor pot fi decorate cu mânere din fier forjat, cu numeroase polițe și sertărașe, care sunt utile pentru depozitarea mărunțișurilor. Blatul trebuie să fie deschis la culoare.


Mobila dintr-o bucatarie provence este funcțională. În afară de dulăpioarele care stau pe perete, un element des întâlnit este insula de bucătărie, foarte practică. Tot aici poate fi amenajat un colț mic de servire a mesei cu o masă și cu scaune în stil tradițional. Pe blaturile de bucătărie poți pune plante frumos mirositoare, în ghivece, suporturi din lemn pentru sticle de vin, precum și ustensile de bucătărie practice și elegante cum ar fi aparatul pentru cafea, vase de ceramică pentru făină sau orez, ori seturi de farfurii din porțelan. Polițe decorative, care servesc la expunerea elegantă a condimentelor sau a vaselor de bucătărie sunt agățate pe pereți. Acesta e un loc perfect în care te poți lăuda cu bibelourile!


Tradițional, în bucătăria provence este montată o lampă de tavan care luminează întreaga încăpere. În amenajările un pic mai moderne, mai funcționale, pot fi câteva surse de lumină – două sau trei lămpi punctuale cu abajur metalic sau din material textil care sunt amplasate deasupra mesei, precum și LED-uri practice montate sub dulapuri, care luminează bine spațiul de lucru.