fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

STIL FRANTUZESC: ELEGANȚĂ ȘI SIMETRIE.

Stil frantuzesc se referă la culori pastelate, mobilă elegantă, ușoară, de lemn, dar și la eleganță și simetrie. În ce privește decorațiunile, nu lipsesc accentele aurite, care dau o notă de lux.

Interioarele în stil frantuzesc sunt luminoase și spațioase. Pereții acestora sunt vopsiți în pasteluri, acoperiți cu un tapet cu model delicat sau cu lambriuri din lemn deschis la culoare – important este ca toate elementele să fie într-o singură culoare. Podeaua trebuie să fie acoperită cu parchet laminat din lemn sau cu plăci de piatră – acestea pot fi închise la culoare, astfel încât să contrasteze cu pereții deschiși la culoare. Tavanul poate fi decorat cu stucaturi. În interioare, predomină albul, culorile apropiate de alb și de albastru. Materialele utilizate cel mai frecvent pentru decorațiunile interioare în stil frantuzesc sunt lemnul, țesăturile naturale, piatra și sticla.

Mobila în interioarele în stil frantuzesc trebuie să fie realizată din lemn de calitate. Este important ca mobila să fie de culoare deschisă, ușoară, sculptată în stilul Ludovic al XVI-lea. Scaunele, canapeaua, tabureții și fotoliile trebuie să fie tapițate cu un material deschis la culoare. Poți face loc și unor piese luxoase precum un birou decorativ, un scrin sau o servantă frumoasă. Pentru a conferi amenajării un caracter un pic mai modern, poți adăuga câteva piese minimaliste, strălucitoare, de exemplu o măsuță din sticlă pentru cafea. În ce privește decorațiunile, nu lipsesc goblenurile, oglinzile cu rame ornamentate sau covoarele moi. Ar fi bine ca piesele de mobilier să facă parte din același set și să fie poziționate simetric în camera amenajată în stil frantuzesc.

Iluminatul în interioarele în stil frantuzesc trebuie să sublinieze splendoarea. Candelabrul poate fi realizat din cristal, iar lămpile de masă merită să fie împodobite cu elemente aurite. În amenajare poți opta pentru multe decorațiuni elegante. Acestea pot fi atât suveniruri de familie, cât și perne decorative, sfeșnice, busturi sau bibelouri. Important este ca toate elementele să sublinieze caracterul de luxos al decorațiunilor.

stil frantuzesc