fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

DORMITOR MINIMALIST. UȘOR DE AMENAJAT.

Dormitor minimalist reprezintă un interior unde confortul primează, iar piesele de mobilier sunt puține la număr. Culorile deschise și o spațiul generos permit gândurilor să curgă liber. Amenajarea unui dormitor minimalist nu este dificilă. Este suficient să pui accentul pe for-mele simple, geometrice, iar decorațiunile își vor găsi locul de la sine într-un dormitor minimalist.


Culoarea dominantă într-un dormitor minimalist este albul. De obicei, această culoare acoperă toți pereții, ceea ce face ca încăperea să pară mai mare. În amenajările mai curajoase, albul poate fi înlocuit cu gri sau negru. Materialele folosite pentru a obține efectul de minimalism în apartament sunt lemnul veritabil, oțelul, piatra, sau materiale sintetice.


Pe podeaua dintr-un dormitor minimalist cel mai bine este să folosești scânduri din lemn. Scândurile naturale pot decora unul dintre pereți sau pot să devină o prelungire de efect a tăbliei patului. Datorită acestui lucru obții un accent caracteristic fără a adăuga elemente decorative de prisos. La ferestrele unui dormitor minimalist, ar trebui să ai draperii ușoare, de culoare albă sau bej. Acestea trebuie să acopere ferestrele, și nu să fie un element decorativ care sare în ochi.


Mobila dintr-un dormitor minimalist are forme simple, geometrice, iar elementele decorative au forme surprinzătoare. Deci, dacă ești în căutarea unui mobilier modern, alege unul cu formă ergonomică și interesantă, fără decorațiuni și ornamente. Sistemul de iluminat nu trebuie ignorat. Acesta trebuie să fie în primul rând funcțional. Pe tavan ar trebui să ai o lampă modernă în stilul industrial sau una cu o formă avangardistă. Ar fi bine dacă pe noptiere ar avea lămpi metalice simple.


Minimalismul în casă se manifestă în primul rând în absența unor elemente decorative inutile. Aici, fiecare obiect are propria lui utilizare. Funcția decorativă a ornamentelor ar trebui să o constituie formele moderne ale mobilei, precum și structura materialelor care acoperă pereții. Merită, de asemenea, să te gândești la completarea decorațiunilor cu ajutorul picturilor abstracte și a afișelor.