fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

1.


Pardoselile SPC LVT proiectate de Barlinek, ca o colecție de PARDOSELI MODERNE DIN VINIL NEXT STEP, sunt destinate atât montajului în sistemul plutitor, cât și cu adeziv (în anumite cazuri) în spații interioare.

ÎNAINTE DE INSTALARE

2.


Depozitare
NEXT STEP LVT trebuie depozitate pe o suprafață plană, într-o încăpere uscată și prevăzută cu o instalație de aerisire. Panourile nu trebuie depozitate în încăperi reci (sub 0°C) sau foarte calde (peste 35°C) și în încăperi umede.

3.


Control înainte de montaj:
Cumpărătorul trebuie să fie conștient de faptul că pot exista mici variații de nuanță între loturi diferite de producție de pardoseală din vinil Next Step. Prin urmare, într-o încăpere, ar trebui instalate pardoseli dintr-un singur lot de producție. Conformitatea lotului de producție trebuie verificată înainte de începerea montării. Numărul lotului de producție se găsește pe ambalajul pardoselilor Next Step, pe eticheta din față (adică „Batch no”). Pentru a facilita identificarea lotului de producție a pardoselilor instalate în procesele post-vânzare, se recomandă efectuarea și păstrarea după instalare a unei fotografii a etichetei frontale a ambalajului pardoselii instalate, cu numărul lotului de producție vizibil.

4.


În cazul în care observați erorile menționate mai sus, vă rugăm să renunțați la montaj și să contactați vânzătorul pentru a conveni asupra procedurii ulterioare.

5.


Aclimatizare:
NEXT STEP LVT nu necesită o aclimatizare specială. Totuși BARLINEK S.A. recomandă aclimatizarea pardoselii la o temperatură constantă a camerei (18°C ~ 29°C) timp de 24 de ore pentru a asigura adaptarea temperaturii pardoselii la temperatura din încăpere și a parametrilor optimi ai pardoselilor la montaj.

Este interzis să se monteze pardoseala LVT, expunand-o la o schimbare bruscă de temperatură (de exemplu, livrarea în zilele geroase într-o încăpere încălzită) și începerea montajului fără timp de aclimatizare.

6.


SUBSTRAT SUB PARDOSELILE NEXT STEP

Pentru montaj a NEXT STEP LVT în sistemul plutitor, trebuie utilizat un substrat suplimentar de amortizare. Condiția pentru menținerea garanției depline pentru pardoseli este utilizarea unui substrat dedicat BARLINEK S.A. denumit Next Step EXTREME 1.5.

7.


PARDOSELILE DIN VINIL NEXT STEP necesită respectarea unei planeități a șapei de până la 5 mm pe o lungime de 2 m. În caz de montaj al pardoselilor din vinil Next Step în spații publice cu trafic intens, se recomandă nivelarea substratului cu șapă autonivelantă.

8.


Pentru lipirea pardoselii utilizați sistemul adeziv recomandat. În timpul procesului de pregătire a substratului pentru pardoseala lipită și în timpul lipirii, este absolut necesar să urmați instrucțiunile pentru sistemele adezive. Recomandări pentru sistemele adezive UZIN pentru pardoseli din VINIL Barlinek colecția Next Step >>>

9.


Plăcile de pardoseală Next Step pot fi instalate pe încălzire prin pardoseală cu apă sau electrică. NU UTILIZAȚI covorașe electrice de încălzire care nu sunt înglobate într-o șapă de beton sau anhidrit.

Sursa de căldură a sistemului de încălzire trebuie să fie la cel puțin 15 mm de panourile LVT.

IMPORTANT

Condiția pentru instalarea panourilor peste încălzire de pardoseală este efectuarea procesul de încălzire a șapei și de pregătirea a unui protocol de încălzire. Informații despre încălzirea șapei și protocol sunt disponibile pe site-ul www.barlinek.com. Procesul de încălzire a șapei trebuie efectuat și vara. În cazul lipirii pe substrat trebuie urmate recomandările producătorilor de sisteme adezive recomandate de Barlinek. [vedeți adezivul recomandat >>>]

Limita peste care încălzirea nu trebuie setată este de 27°C pe suprafața plăcii. Umiditatea șapei în cazul instalării pe încălzire de pardoseală nu trebuie să depășească:• 1,8% pentru șape de ciment măsurate prin metoda CM și 0,3% pentru șape de anhidrit măsurate prin metoda CM.

10.


Fisurile mai mari și deteriorările șapei necesită reparații înainte de montaj. 8
Tabelul din dreapta arată abaterile și imperfecțiunile diferitelor substraturi admise la montajul NEXT STEP LVT.
În cazul în care tabelul nu conține indicații privind substratul dvs., vă rugăm să contactați vânzătorul sau Departamentul Tehnic BARLINEK SA.

Tip de substrat – Posibilitate de montaj
Șapele de ciment – DA – diferența maximă de 5 mm pe o lungime de 2 m
Șapele de anhidrid – DA – diferența maximă de 5 mm pe o lungime de 2 m
Plăci ceramice, piatră, marmură (neșpăcluite) – DA – dimensiuni maxime ale rostului: 7 mm lățime / 2 mm adâncime / 2 mm ieșitura între plăci
Covoare compacte din PVC (eterogene, omogene, linoleum) – DA – dacă deteriorările nu depașesc 10% din suprafață. Denivelările locale trebuie șpăcluite.
Pardoselile din rășinoase și vopsite – DA – dacă deteriorările nu depașesc 10% din suprafață. Denivelările locale trebuie șpăcluite.
Pardoseli plutitoare – NU – pardoseala veche trebuie demontată înainte de montaj
Mochete- NU – pardoseala veche trebuie demontată înainte de montaj
În afara clădirilor – MONTAJ INTERZIS

11.


WUMIDITATEA SUBSTRATULUI

NEXT STEP LVT este, în general, un produs rezistent la umiditate. La montajul pardoselilor, BARLINEK S.A. recomandă să respectați regulile construcției și montajului pardoselilor,
precum și indicațiile INCD [Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare in Construcții], pentru a evita dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului sub pardoseală în timpul utilizării: Locul de montaj trebuie să fie încălzit și uscat în mod corespunzător Umiditatea substratului trebuie măsurată în cel puțin 5 puncte diferite, iar nivelul de umiditate al substratului trebuie să fie mai mic de 2% CM (șapă de ciment) și 0,5% CM (șapă anhidră).

12.


PARCHET VINIL MONTAJ – INDICAȚII GENERALE

Rostul de dilatare perimetral

În comparație cu alte pardoseli pe bază de PVC, panourile NEXT STEP LVT sunt foarte stabile dimensional – atât la temperaturi scăzute, cât și la temperaturi ridicate. Cu toate acestea, la montaj se lasă rosturi de dilatare perimetrale. Verificați întreagă zonă de montaj a pardoselii și asigurați-vă că dimensiunile întregii suprafețe permite lăsarea unui rost de dilatare de minim 10 mm la fiecare perete. În cazul montajului în locurile expuse luminii puternice a soarelui, (de ex: geamuri mari), trebuie utilizat un rost de dilatare mai mare pe linia peretelui cu acest tip de geamuri, de până la 15 mm.

13.


Pentru a obține lățimea corectă a rostului de dilatare, utilizați pene de dilatare, acestea trebuie îndepărtate după montajul întregii pardoseli. Un rost de dilatare perimetral trebuie lăsat în jurul oricărui obstacol sau al elementelor cum sunt : țevile, coloanele, cadrul ușii, mobilier fix etc.

14.


SPAȚII DE DILATARE

Suprafața pe care se montează pardoselile NEXT STEP LVT în sistem flotant trebuie să fie de maxim 225 m2. În caz contrar, și dacă orice parte a pardoselii montate depășește 15 m lungime (pentru pardoseli montate fără prag – spațiu de dilatare, se iau în considerare părțile întregii zone de montare), trebuie prevăzut un rost de dilatare de 10 mm lățime și/sau prag – rosturi de dilatare (în funcție de amenajarea camerelor și de condițiile termice).

La montajul pardoselilor NEXT STEP LVT în încăperi cu sau fără încălzire prin pardoseală, trebuie prevăzut un rost de dilatare de 10 mm lățime între încăperea/zona cu și fără încălzire prin pardoseală ,cu excepția cazului în care pardoseala este montată prin lipire pe toată suprafața.

15.


PARCHET VINIL MONTAJ – INTRODUCERE

IMPORTANT: ÎN CAZUL UNUI MONTAJ FLOTANT, NEXT STEP LVT NU TREBUIE SĂ FIE FIXAT PERMANENT PE SUBSTRAT, PEREȚI SAU ALTE ELEMENTE FIXE.

Montajul mobilierului permanent (ex. elemente fixe de mobilier pentru bucătărie sau șifoniere) ar trebui efectuat înainte de montajul pardoselii sau aceste elemente ar trebui separate de restul pardoselii prin rosturi de dilatare. Excepția o reprezintă situația în care greutatea mobilierului fix nu depășește o greutate unitară de 300 kg (sarcină uniformă), sau sarcina punctiformă (picioare) nu depășește 150 kg pe un picior (de ex. mobilier fix ușor de bucătărie, fără blat de piatră și electrocasnice încorporate).

BARLINEK S.A. nu este responsabilă pentru nicio deteriorare a pardoselilor rezultată din nerespectarea recomandărilor de mai sus.

16.


Asigurați-vă că sunt utilizate instrumente și echipamente adecvate pentru montaj.

17.


Înainte de montaj, măsurați exact suprafața ce trebuie montată și asigurați-vă că lățimea plăcilor din primul și ultimul rând nu va fi mai mică de 1/3 din lățimea plăcii, iar lungimea secțiunilor montate la capătul fiecărui rând va fi mai mare de 200 mm.

18.


PARCHET VINIL MONTAJ – ÎMBINARE 5Gi

Începeți montajul din partea stângă a peretelui de pornire. Nutul plăcii rândului de pornire trebuie să fie orientată spre perete, iar federul îmbinării către rândurile următoare. Asigurați-
vă că ați determinat rosturile de dilatare perimetrale corecte în această etapă de montaj (utilizați pene astfel încât lățimea rosturilor să fie egală).

19.


Rostul de dilatare trebuie lăsat de-a lungul perimetrului camerei și în jurul oricăror alte obstacole, cum ar fi stâlpi, scări, plăci ceramice etc.

20.


Așezați următoarea placă cu latura lungă de-a lungul peretelui și fixați latura scurtă apăsând placa vertical în jos.

21.


Conectăm încuietorile a două panouri adiacente pe marginea scurtă. Încuietorile conectate trebuie dărâmate cu un ciocan care nu lovește.

22.


Verificați dacă încuietorile sunt bine închise, subminați ușor legătura cu degetul. Un fermoar bine închis nu trebuie desfășurat fără forța.

23.


Putem folosi un ferăstrău manual sau un ferăstrău electric pentru tăierea plăcilor. Nu uitați să lăsați un rost de dilatare de cel puțin 7 mm după tăierea ultimei plăci. În cazul în care bucata de placă tăiată are mai mult de 200 mm lungime, o putem folosi pentru a începe montajul celui de-al doilea rând . Distanța dintre îmbinările frontale dintre două rânduri adiacente de pardoseală trebuie să fie de cel puțin 200 mm.

24.


La montajul rândurilor următoare, introduceți prima placă la un unghi de 20° în federul LONGITUDINAL al plăcii din rândul anterior și apoi împingeți ușor placa în jos, spre substrat. Montați următoarea placă în același mod, fără a apăsa în întregime elementul pe substrat, apoi glisați-l ușor peste îmbinarea laturii scurte a plăcii anteriore și apăsați ușor întregul element pentru a fixa latura scurtă.

25.


Folosiți un ciocan de cauciuc fără recul și un bloc de batere dedicat pentru a închide eventual îmbinările. Dacă este necesar, utilizați o rolă de presiune pentru a egala definitiv marginile îmbinării.

26.


În cazul țevilor de radiator, trebuie să trasăm pe placă orificii cu un diametru mai mare de 20 mm.

27.


Decupăm orificii în placă. Tragem o linie prin centrul orificiilor și, folosind un ferăstrău, tăiem placa.

28.


Lipim bucata de placă decupată cu un adeziv de montaj.

29.


Nu este nevoie să se efectueze rosturi de dilatare la trecerile între camere. Realizăm aceste rosturi numai la pereţi și alte elemente încorporate permanent în clădire, cum ar fi scări, stâlpi și alte obstacole.

30.


PARCHET VINIL MONTAJ – ÎMBINARE 2G

Începem montajul din partea stângă a peretelui și continuăm spre dreapta. Nutul îmbinării longitudinale a plăcilor din rândul de pornire trebuie să fie orientată spre perete, iar federul îmbinării către rândurile următoare. Păstrați rosturile de dilatare adecvate în conformitate cu descrierea de mai sus.

31.


Introducem latura scurtă a plăcii următoare la un unghi de aproximativ 20° față de prima, și o coborâm. Plăcile îmbinate trebuie să fie aliniate perfect.

32.


Conectăm încuietorile a două panouri adiacente pe marginea scurtă. Încuietorile conectate trebuie dărâmate cu un ciocan care nu lovește.

33.


Verificați dacă încuietorile sunt bine închise, subminați ușor legătura cu degetul. Un fermoar bine închis nu trebuie desfășurat fără forța.

34.


Putem folosi un ferăstrău manual sau un ferăstrău electric pentru tăierea plăcilor. Nu uitați să lăsați un rost de dilatare de cel puțin 7 mm după tăierea ultimei plăci. În cazul în care bucata de placă decupată are mai mult de 200 mm lungime, o putem folosi pentru a începe montajul celui de-al doilea rând de pardoseală. Distanța dintre îmbinările frontale la două rânduri alăturate de pardoseală trebuie să fie de cel puțin 200 mm.

Ultima placă de parchet de la primul rând de pardoseală poate fi, de asemenea, decupată cu un cuțit ascuțit, cu condiția ca lungimea decupată să fie de aproximativ 300 mm. Tăiem stratul util superior de câteva ori și apoi rupem lamela sprijinind-o pe o margine dreaptă.

35.


Ultima placă de parchet trebuie bătută delicat cu un bloc metalic de montaj pentru a nivela eventualele spații.

36.


Introduceți placa din rândul al doilea de pardoseală la un unghi de aproximativ 20° în îmbinarea longitudinală a primei plăci.

37.


Montajul celei de-a doua plăci în al doilea rând de pardoseală constă în conectarea plăcilor pe latura scurtă. Prima placă este ridicată la un unghi de aproximativ 20° (vor fi utile pene de susținere), a doua la un unghi de aproximativ 20° față de prima, introdusă în latura scurtă (1) și apoi coborâtă astfel încât placa să se sprijine pe îmbinarea longitudinală a primului rând. Este important să apropiați placa ridicată de îmbinarea longitudinală la ~2 mm.

38.


Lăsăm un spațiu de ~2 mm la îmbinarea longitudinală a primului rând de plăci! Apoi batem ușor placa pe îmbinarea longitudinală. Acest montaj se realizează cu plăcile ridicate la un unghi de aproximativ 20°, scoțând penele care susțin placa. Coborâm ușor bătând plăcile de-a lungul întregului rând de pardoseală (aveți grijă să nu deteriorați mecanic îmbinarea plăcii). Blocul de batere atinge partea proeminentă a îmbinării. Nu bateți în stratul de uzură.

39.


Folosind un bloc metalic batem ultimul rând de plăci.

40.


În cazul țevilor de radiator trebuie să desenăm pe placă orificii cu un diametru mai mare de 20 mm.

41.


Decupăm spațiile în placă. Tragem o linie prin centrul acestora și, folosind un ferăstrău, tăiem placa.

42.


Lipim bucata de placă decupată cu un adeziv de montaj.

43.


Nu este nevoie să se efectueze rosturi de dilatare la trecerile între camere. Realizăm aceste rosturi numai la pereţi și alte elemente încorporate permanent în clădire, cum ar fi scări, stâlpi și alte obstacole.

44.


ACCESORII ȘI FINISARE

După finalizarea montajului, îndepărtați penele și montați plintele pe perete. NU UTILIZAȚI niciun compus, silicon sau chit acrilic pentru a umple spațiile de dilatare. Pentru informații privind accesoriile, contactați vânzătorul sau serviciul tehnic BARLINEK S.A.