fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

ÎNGRIJIREA PODELEI LĂCUITE

În tehnologia de lăcuire pentru pardoselile  Barlinek  se  folosește un lac acrilic aplicat multistrat  și întărit cu raze UV.

PENTRU PARDOSELILE TRIPLU STRATIFICATE

Atunci când utilizați pardoselile din lemn Barlinek, indiferent dacă este vorba de pardoseli finisate cu lac sau cu ulei, merită să vă amintiți câteva reguli de bază pentru a preveni deteriorarea acestora.

Îngrijirea
de zi cu zi

Atenţie
la apă!

Folosiţi
Ştergătoarea!

Folosiţi elemente de
protecţie de aplicat sub
mobilier

Evitaţi mersul în
încălţăminte cu tocuri

Nu montaţi în încăperile
cu umezeală

Folosiţi covoare
de protecţie!

AGENŢI DE ÎNGRIJIRE DEDICAŢI

Pardoselile din lemn natural necesită să fie îngrijite regulat cu agenții de îngrijire adecvați. Îngrijirea corespunzătoare a pardoselilor din lemn înseamnă că aceastea vor rămâne frumoase și vor avea o viață mai lungă.

PROTECTOR CONCENTRAT

Protector Concentrat pentru ingrijirea zilnica a parchetului lacuit (cutie 1 L).

Acoperire aprox. 500 m2 /1 L.
Cod Catalog: PRT001002

PROTECTOR COMPLET

Protector Complet pentru curatarea pachetului lacuit (cutie 1 L). indeparteaza murdaria petele intense se va utiliza intotdeauna inainte de protector stralucire.

Acoperire aprox. 200 m2 /1 L.
Cod Catalog: PRT001003

PROTECTOR STRĂLUCIRE

Protector Stralucire pentru redarea stralucirii stratului superior pentru parchet lacuit (cutie 1 L). ingrijire periodica si extra protectie.

Acoperire aprox. 100 m2 /1 L.
Cod Catalog: PRT001001

PROTECTOR CONCENTRATPROTECTOR COMPLETPROTECTOR STRĂLUCIRE
Intensitatea utilizăriiCurățare zilnicăCurățare periodicăRecondiționare periodică
Podele în încăperi cu trafic scăzut, de ex.: camere de locuinţă, dormitoareLa fiecare 5-7 zileLa fiecare 6-12 luniConform evaluării vizuale
Podele în încăperi cu trafic mediu, de ex.: scări, coridoare, birouriLa fiecare 3-5 zileLa fiecare 3-6 luniConform evaluării vizuale
Podele în încăperi cu trafic intens, de ex.: restaurante, magazine, şcoliLa fiecare 1-3 zile1-2 ori / lunăConform evaluării vizuale

IMPORTANT:  Pardoselile trebuie întreţinute numai cu produse destinate întreţinerii şi curăţării acestora.

Folosirea agenţilor de curăţare şi îngrijire a pardoselilor lăcuite ai altor producători decât Barlinek poate duce la apariţia petelor, decolorărilor pe pardoselile colorate şi cele naturale şi o schimbare mare în ceea ce priveşte gradul de alunecare şi luciu. În cazul folosirii produselor altor producători, compania Barlinek nu îşi asumă responsabilitatea pentru efectele apărute în urma utilizării acestora.

Toate recomandările cu privire la frecvenţa de curăţare și îngrijire a pardoselilor sunt prezentate orientativ şi depind de utilizarea efectivă a acestora. Motivele menţionate mai sus nu pot constitui baza unei reclamaţii legate de garanţie.  Nisipul sau apa vărsată pe pardoseală au o acţiune foarte negativă asupra acesteia, de aceea acestea trebuie să fie îndepartate în cel mai scurt timp. Curățarea cu PROTECTOR STRĂLUCIRE trebuie efectuată rar și poate fi întârziată considerabil prin curățarea regulată și menținerea pardoselii în stare bună.

LĂCUIREA PARDOSELILOR PERIATE – ÎNGRIJIRE, CURĂȚARE, RENOVARE

Parchetul stratificat Barlinek poate fi finisat în mai multe moduri, care oferă diferite efecte finale. De câțiva ani pentru interioare sunt la mare căutare pardoselile din lemn învechite (periate), care încântă prin naturalețea și noblețea materiei prime. Pardoselile învechite(periate) apar ca rezultat al unei prelucrări speciale a stratului superior al placii – perierea. Procesul unei astfel de structurări a lemnului constă în îndepărtarea mecanică a elementelor moi ale stratului superior . Acest procedeu subliniaza nervurile și textura lemnoasă. Urmele de utilizare sub forma unor zgârieturi mărunte sau a unor adâncituri, o dată cu trecerea timpului, vor fi mai puțin vizibile pe pardosela periată decât pe pardoseala cu suprafața netedă. Menținerea frumuseții pardoselii periate necesită de la utilizator o îngrijire corespunzătoare.
O dată cu trecerea timpului, pardoselile periate se pot murdări, în special cele cu culori deschise. Utilizând pardoselile structurate, indiferent dacă sunt pardoseli finisate cu lac sau cu ulei, trebuie în primul rând să se tina cont de protejarea acestora împotriva deteriorării.

 

OPERAŢIUNI DUPĂ MONTAJ

Imediat după montajul pardoselilori lăcuite ,periate, Barlinek recomandă aplicarea cu ajutorul mopului a agentului „PROTECTOR STRĂLUCIRE”. Acest agent va crea pe suprafaţa pardoselii din lemn un film de protecţie care va avea o acţiune hidrofobă, protejând împotriva umezelii locurile periate şi îmbinările dintre placi. Datorită unei astfel de protecţii pardoseala este mai uşor de curăţat şi de îndepărtat murdăria şi umezeala. Pardoseala va arăta ca nouă mai mult timp. Important: „PROTECTOR STRĂLUCIRE” nu trebuie să fie diluat ! Îl turnăm direct pe pardoseala înainte de distribuirea cu mopul. Agentul trebuie distribuit în aşa fel încât podeaua să fie umezită şi nu inundată.

 

CURĂŢAREA PARDOSELII LĂCUITE, PERIATE

1.

Pentru curăţareapardoselilor periate trebuie să utilizaţi „PROTECTOR COMPLET”, „PROTECTOR STRĂLUCIRE”, o perie cu păr moale, pulverizator, mop.

2.

„PROTECTOR COMPLET” va fi diluat în proporţie de 100 ml la 5 litri şi turnat în pulverizator. Pulverizăm agentul pe suprafaţa pardoselei şi aşteptăm aproximativ 5 minute.

3.

Cu ajutorul unei perii cu păr moale curăţăm suprafaţa pardoselii.

4.

Cu o cârpă curată înmuiată în apă înlăturăm murdăria. Repetăm operaţiunea de câteva ori până la obţinerea unei suprafeţe curate. Pentru clătirea cârpei utilizăm un recipient separat cu apă curată. Trebuie să schimbăm des apa pentru clătire.

5.

După curăţarea pardoselei trebuie să aplicaţi „PROTECTOR STRĂLUCIRE”. „PROTECTOR STRĂLUCIRE” trebuie să fie turnat pe pardoseala şi distribuit cu mopul. „PROTECTOR STRĂLUCIRE” va proteja pardoseala împotriva acţiunii dăunătoare a umezelii şi împotriva pătrunderii murdăriei în locurile periate şi în îmbinările dintre placi.

6.

Respectivele operaţiuni pot fi, de asemenea, efectuate mecanic cu ajutorul unui dispozitiv de lustruit parchetul şi cu ajutorul agenţilor din seria „PROTECTOR” .

PARDOSEALA ÎNAINTE ŞI DUPĂ CURĂŢARE CU AGENŢII DIN SERIA PROTECTOR