fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

STILUL ECLECTIC SE POTRIVEȘTE ÎN INTERIOARE SPAȚIOASE.

Stilul eclectic îmbină într-un mod creativ motive ce aparțin unor epoci diferite. Elemente ale stilului elclectic poți găsi chiar și în amenajările din New York, în cele tip glamour sau în cele tradiționale. În ciuda bogăției de modele și de culori, un interior mobilat în stil eclectic este frumos și armonios. Cu siguranță îi reprezintă perfect pe cei care locuiesc în interiorul amenajat în stil eclectic.

stilul electic

stilul electic

Cum amenajezi un interior în stil eclectic? Acest stil se potrivește perfect atât încăperilor mobilate de la zero, precum și în cele reamenajate – în acest caz, merită să recondiționezi decorațiunile prezente, transformându-le în unele noi, dar și piesele de mobilier și elementele suplimentare care înviorează spațiul. Când vorbești despre Stilul eclectic, trebuie să știi că există loc pentru contraste, dar și pentru alăturarea vechiului cu noul sau pentru combinațiile îndrăznețe. Stilul eclectic se potrivește cel mai bine în interioarele spațioase, luminoase, cu ferestre mari.

stilul electic

stilul electic

În stilul eclectic predomină haosul controlat. Este important ca toate modelele și motivele utilizate în interior să fie selectate în funcție de stilul stabilit de către designer. Pereții pot fi vopsiți, acoperiți cu tapet, împodobiți cu frize decorative sau cu cărămidă aspră. Podeaua este natura la picioarele tale – adică lamele de lemn adevărat pentru podea, cu o tentă modernă. Culoarea naturală a lemnului de stejar sau culoarea mai deschisă a lemnului de frasin se potrivește perfect într-o amenajare în stil eclectic. În mod alternativ, în zonele umede, pe podea pot fi puse plăci de gresie, piatră sau o rășină epoxidică.

stilul electic

stilul electic

Este dificil să alegi o singură direcție. Mobilierul care se află în încăpere poate fi un amestec de diferite stiluri, modele și culori. O îmbinare interesantă poate fi chiar alăturarea de scaune moi, de fotolii englezești cu spătarul înalt, lângă o măsuță de cafea din sticlă. De asemenea, mobila minimalistă, modernă se poate combina cu cea masivă, executată din lemn natural. Interiorul nu trebuie să fie aglomerat.stilul electic

stilul electic

Este foarte important ca elementele folosite în amenajările în stilul eclectic să fie selectate cu grijă. Esteticile care cu siguranță nu se potrivesc unele cu altele, de exemplu stilul rustic cu elementele decorative futuriste, trebuie evitate. De obicei, pentru a crea amenajări interesante sunt suficiente doar câteva piese de mobilier distinctive și câteva ornamente.