fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

BUCATARII RUSTICE. LOCUL UNDE GĂTEȘTI DE PLĂCERE.

Bucatarii rustice reprezintă locul în care te bucuri cu plăcerea de a găti. O bucatarie rustica este funcţională, confortabilă și are mereu un accent artistic. Interiorul dintr-o bucatarie rustica este locul în care poți aduce cât mai multe detalii decorative.

Culorile din bucatarii rustice trebuie să fie cât mai apropiate natură. Aici se potrivesc bine albul, maroul, dar și nuanțe de albastru, verde și gri. Accentele de galben și roșu pot aduce un plus de personalitate într-o bucatarie rustica. Amenajarea unei bucatarii rustice nu seamănă deloc cu ceea ce numim ordine minimalistă, de aceea pe blaturi sau pe rafturi, poți pune fără nici o grijă obiecte decorative, care pur și simplu sunt plăcute ochiului.

Într-o bucătărie rustică, materialele naturale ar trebui să primeze. Folosește pentru pereți lambriuri sau tencuială inegală, care amintește de structura pereților în casele de la țară. Lamelele podelei ar trebui să aibă nodurile din lemn clare. Parchetul încălzește orice interior, așa că poate fi utilizat de asemenea cu succes într-o bucatarie rustica. Pentru asta, va trebui să iei în considerare îngrijirea corectă a acestuia. Dacă ești puțin mai precaut, atunci cea mai bună soluție este să combini plăci ceramice în zona chiuvetei și a blatului de lucru cu tocător.

Amenajările bucătăriilor rustice se pot completa cu decorațiuni, cu grinzi decorative și cu uși din lemn masiv. O sobă sau un șemineu va sublinia stilul într-o bucatarie rustica și va adăuga un plus de farmec.

Mobilierul masiv dintr-o bucatarie rustica trebuie să fie din lemn lăcuit sau băițuit. Materialul ar trebui să arate vechi și să reflecte structura lui naturală. Dulapurile, pe care le poți găsi la târgurile de antichități, pot fi așezate într-o compoziție dinamică. Caută și cumpără un dulap vechi, un cufăr sau chiar o banchetă masivă.

Accesoriile creează o atmosferă unică a unei bucatarii rustice. Chiar și în trecut, bucătăriile de la sat erau pline de obiecte decorative. Azi, poți folosi pe post de decorațiuni: o lampă cu petrol, o putinică din lemn, cutii colorate, recipiente decorate pentru condimente sau vase pentru lapte. Poți chiar schimba destinația obiectelor. Spre exemplu, într-un butoi mic de lemn poți pune un buchet de flori, iar în cana veche emailată poți depozita tacâmurile.