fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

Barlinek printre cele mai valoroase companii din Polonia conform revistei Forbes!


Revista Forbes a anunțat pentru a șasea oară lista celor mai mari companii poloneze din sectorul privat în Polonia în 2021. Printre cele mai bine cotate companii indigene din punct de vedere al valorii de piață, Barlinek s-a clasat pe locul 36.

Din 2016, în fiecare an, revista de formare a opiniei Forbes anunță clasamentul Celor Mai Mari 100 de Companii Private Poloneze. Acesta este întocmit în colaborare cu Haitong Bank și este bazat pe indicatorul Enterprise Value, ”EV”. Astfel, companiile sunt poziționate în conformitate cu valoarea lor de piață estimată. Lista ia în considerare companiile cu capitalul majoritar polonez (cote de participare majoritare aparțin întreprinzătorului polonez sau unui grup de astfel de persoane care acționează împreună) și cele la care întreprinzătorul are cote de participare minoritare, dar este fondatorul companiei, o conduce în mod activ sau o controlează de la nivelul consiliului de supraveghere, iar niciunul investitor străin nu controlează mai mult de 50% din părți sociale. Se specifică, de asemenea, indicatorul procentual de creștere a valorii companiei față de anul precedent.

 

În 2021, pentru prima dată în istoria listei, toate companiile de pe listă valorează peste 1 miliard de zloți. Având în vedere pandemia actuală, lockdown-urile periodice și criza economică globală, aceste date sunt cu atât mai impresionante.
– Pentru a șasea oară publicăm Clasamentul Celor Mai Mari Companii Private Poloneze și pentru a șasea oară este un clasament record. De la izbucnirea pandemiei, afacerile create de întreprinzători polonezi au crescut cu 133 de miliarde de zloți. Mai mult, nu au mai crescut niciodată până acum într-un ritm atât de neîncredibil – citim în clasamentul publicat în paginile revistei ”Forbes”.
Printre Cele Mai Mari Companii Private Poloneze conform ”Forbes” și-a găsit locul compania Barlinek, a cărei proprietar este cel bogat polonez, Michał Sołowow. Aceasta a ocupat un loc 36 ceea ce a plasat compania cu opt poziții mai sus decât anul trecut, când Barlinek se afla pe locul 43. Compania a înregistrat, de asemenea, o creștere impresionantă a valorii față de anul trecut, de până la 43%, și este estimată la 2 575 de milioane de zloți.