fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

Clienţii companiei Barlinek au „sădit” deja peste 10 milioane de copaci!

 

Clienţii companiei Barlinek au „sădit” deja peste 10 milioane de copaci!

Copacii sunt sădiţi în cadrul eco-programului al companiei Barlinek „Regula 1 pentru 1”. Societatea, din fiecare pachet de parchet barlinek vândut co-finanţează achiziţionarea 1 răsad. Programul este realizat din anul 2000 – în Polonia, Ucraina şi Rusia.

Regula 1 pentru 1

Inspiraţie pentru programul „Regula 1 pentru 1” a fost recompensarea naturii materiei prime valoroase care este lemnul. Compania îl folosește pentru fabricarea de podele și pline cât și ca biocombustibili: pelete din lemn și brichete pentru șemineu.
Primul copac a fost plantat în Districtul Forestier din Bogdaniec, jud. Lubusz în anul 2000. Din acel moment, Pădurea de Clienţi ai companiei Barlinek se află în continuă creștere. Numai în 2012, în Polonia, au fost plantaţi aproape 1,7 milioane de copaci. În prezent, plantări sunt făcute în Districtul Forestier Sulęcin (municipiul Lubusz). Copacii plantați în cadrul programului cresc de asemenea, în municipiile Pomerania Occidentală, Pomerania şi Polonia Mare.  
"Acest program este foarte important pentru noi. Împreună cu Clienții noștri facem ceva pentru mediul înconjurător, ceea ce oferă rezultate măsurabile, tangibile. Numai în Polonia am plantat deja peste 10 de milioane de copaci, iar cei mai vechi dintre aceştia au astăzi 13 ani." – a spus Dorota Karbowska, Marketing Manager Barlinek S.A.
Începând cu anul 2007, proiectul este implementat, de asemenea, în Ucraina, unde societatea îşi are cea de a doua (în afară de Barlinek), fabrică.

Alte eco-programe ale companiei Barlinek

"Regula 1 pentru 1" nu este singura inițiativă ecologică a companiei Barlinek. Societatea, de asemenea, co -finanțează, Asociația pentru Animale Sălbatice " Şoimul" și Districtul Forestier Barlinek , program care restabileşte populația arboricolă a șoimului călător. Datorită eforturilor întreprinse în ultimii ani, am reușit să restituim pădurilor Barlinek 47 din aceste păsări pe cale de dispariție. Datorită mijloacelor financiare aduna anul acesta am reuşit să cumpărăm încă 8 păsări.
Barlinek, de asemenea, îngrijeşte renumitul Stejar Bartek, alocând fonduri pentru a efectua lucrările de renovare necesare, pentru a salva cel mai faimos monument al naturii polonez.
Ideea ecologie a companiei însoţeşte şi procesul de producție. Materie prima pentru fabricare este obținut din zonele acoperite de conducerea raționalizată a pădurilor, fapt care este confirmat de prestigiosul certificat Forest Stewardship Council (FSC).