fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

ISTORIA

Industria lemnului s-a dezvoltat în Barlinek în secolul al XIX-lea. Până la sfârşitul celui de al doilea război mondial a funcţionat o fabrică de cherestea împreună cu un atelier de tâmplărie şi o întreprindere de producţie a mobilei.

În afară de acestea în zonă existau şi alte fabrici de cherestea. După război acestea s-au unit într-o singură întreprindere – Întreprinderile Forestiere ale Pădurilor de Stat din Barlinek. În etapa primară de producţie fabricile de cherestea transformau în cherestea materialul prim de foioase şi conifere. Cantitatea de cherestea obţinută era de aproximativ 1003 pe zi. Atelierul de tâmplărie fabrica în acest timp mobilier pentru instituţii şi şcoli, garduri împotriva zăpezii şi compasuri pentru măsurarea pământului.

Din anul 1947 a crescut şi a fost extinsă producţia cu următorul sortiment: scaune, prelucrare a lemnului şi galanterie lemnoasă.

historia-foto-2

Începând cu 1 ianuarie 1959 compania a primit denumirea Întreprinderi ale Industriei Lemnului din Barlinek, sub tutela Uniunii Industriei de Cherestea şi a Produselor din Lemn din Varşovia, şi apoi a Întreprinderii Districtuale a Industriei Lemnului din Szczecin.

În anul 1975 fabricile s-au transformat în Întreprinderea Industriei Lemnului Barlinek.

historia-foto-3

La data de 1 Iunie 1999, voievodul judeţului pomerenian de vest s-a decis să privatizeze întreprinderea de stat, Întreprinderea Industriei Lemnului Barlinek, prin introducerea întreprinderii prin aport la majorarea capitalului social al Societăţii „Barlinek” S.A.

Datorită capitalizării semnificative a întreprinderii cât şi a politicii de dezvoltare şi modernizare a companiei, realizate consecvent, a avut loc o creştere semnificativă a producţiei şi a vânzărilor cu câteva sute de procente.

historia-foto-4