fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

STIL ENGLEZESC ÎN INTERIOARE COMODE ȘI LUMINOASE.

Stil englezesc se referă la interioare comode, a căror atmosferă este datorată bibelourilor și decorațiunilor. În camerele în stil englezesc vei întâlni mobilă de epocă, dar și obiecte stilizate și canapele moi.

stil englezesc

Amenajările în stil englezesc sunt foarte încărcate. Pereții sunt acoperiți cu un tapet cu modele clasice, finisat cu șipci decorative pe podea și pe tavan. Aceștia pot fi, de asemenea acoperiți cu scânduri frezate în nuanțe închise. În living și în camere podeaua realizată din plăci de lemn natural, asortate cu restul amenajării. Stilul englezesc se caracterizează și prin prezența elementelor care amintesc de natură: flori pe pereți, noduri în lemnul de pe podea. În amenajările în stil englezesc se potrivesc perfect alamele din lemn uleiate, care scot în evidență toate atuurile lemnului adevărat. Lemnul cald, plăcut la atingere, constituie o bază ideală pentru amenajările colorate. În schimb, la bucătărie și la baie este mai bine să pui accentul pe piatră sau gresie, care amintesc de epoca victoriană.

stil englezesc

În interioarele în stil englezesc predomină culorile deschise, precum albul sau nuanțele de bej. Cu toate acestea, se potrivesc aici și nuanțe saturate de verde, albastru și roșu. Modele-le cel mai des utilizate sunt florile și motivele geometrice, combinate între ele. Ferestrele sunt acoperite cu storuri și perdele grele, decorative și încrețite.

stil englezesc

stil englezesc

Mobila din interioarele în stil englezesc este din lemn masiv și provine din perioade diferite. Per total, amenajarea trebuie să dea senzația că spațiul este aranjat de câteva generații și că fiecare dintre ele și-a pus amprenta. Canapelele, fotoliile cu spătar înalt și scaunele trebuie să fie neapărat tapițate și, în plus, foarte moi și comode. Aici se potrivesc bine scrinuri, vitrine, biblioteci și mese executate din lemn masiv, de nuanță închisă.

stil englezesc

Unul dintre cele mai importante elemente de stil englezesc este numărul mare de bibelouri. Interioarele sunt pline de tot felul de suveniruri, ca de exemplu: fotografii în rame decora-tive, tablouri, flori uscate, farfurii, căni delicate și păpuși din porțelan. De asemenea, se va găsi loc și pentru un orologiu de perete și lămpi decorative cu o lumină difuză care permite crearea unei atmosfere calde.

stil englezesc