Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawionych w czasie korzystania przeze mnie z produktów i usług świadczonych drogą elektroniczną w ramach strony internetowej Barlinka, w tym także informacji oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie przez Spółki Grupy Barlinek. Am înțeles, bar aproape.

Nu e doar parchet


... pe orizontală
... pe verticală
... pe diagonală
... pe întregul perete
... parţial
... aşa cum doriţi

... acum, Parchetul Barlinek poate fi, de asemenea, montat pe perete!

 

Efect excelent - în conformitate cu tendinţele internaţionale de design.

Interior liniştit, confortabil şi cald, element de design decorativ şi un mod neconvenţional de expunere a frumuseţii lemnului. Varietatea de specii şi finisaje ale lemnului şi a lăţimii elementelor de parchet.

 

Decorare flexibilă -pe întregul perete sau pe o anumita parte a peretelui.

Designul interior este dominat de materiale naturale, şi printre acestea se află în primul rând lemnul. Pe de o parte se caută pentru acesta noi aplicaţii, pe de altă parte - derivă din soluţiile tradiţionale folosite de secole în diferite părţi ale lumii..

 

Bucuraţi-vă de frumuseţea naturală a lemnului acolo unde doriţi.

Montaj rapid şi simplu al placilor de parchet cu grosimea de 14 mm:

  • cu ajutorul unui clips de montaj special proiectat
  • cu folosirea materialelor de finisare obişnuite, cum ar fi de ex: benzile şi cornierele din aluminiu în colţurile interioare şi exterioare.

 


ASAMBLARE

Zwiń

1

PAS 1

Verificaţi nivelul peretelui cu ajutorul unei nivele. Abaterea nu poate să depăşească 2 mm pe o lungime de 2 metri.


2

PAS 2

Marcaţi locurile unde va fi montată construcţia din lemn cu dimensiunile minime ale secţiunii transversale de 18mm x 50mm. Prima şipcă este montată la o distanţă de maximum 10 cm de colţul intern sau extern.


3

PAS 3

Distanţa dintre şipci nu poate să fie mai mare de 50 cm.


4

PAS 4

Şipcile sunt fixate cu ajutorul unor holțșuruburi, dar trebuie să ţineţi minte , capetele acestora să nu iasă deasupra suprafeţei şipcii.


5

PAS 5

Şipcile trebuie să formeze un singur plan. Acest lucru îl verificăm cu ajutorul unei nivele care trebuie pusă pe lăţimea a minimum 3 şipci. În caz de nevoie nivelăm construcţia cu ajutorul de ex. a bucăţilor de placaj.


6

PAS 6

Verificaţi nivelul peretelui cu ajutorul unei nivele. Abaterea nu poate să depăşească 2 mm pe o lungime de 2 metri.


7

PAS 7

Înainte de începerea montajului, elementele de parchet sunt aclimatizate în ambalajul original timp de aprox. 48 ore. Parchetul Barlinek este fabricat din lemn natural, de aceea,acesta are un design unic. Prin urmare, înainte de începerea montajului, se recomandă, alegerea placilor pentru un montaj uniform.


8

PAS 8

Pe construcţia din şipci de lemn aplicăm adezivul pentru constructii sau pentru lemn (până la înălţimea unui element de parchet) Primul element de parchet (cu nutul tăiat) îl punem pe constructia existenta, şi îl fixam de partea de sus cu ajutorul clipsului.


9

PAS 9

Pe canelura proeminentă a elementului de parchet montăm clipsul de fixare, pe care apoi îl fixăm pe fiecare grindă cu ajutorul şurubului pentru lemn.


10

PAS 10

Următoarele elemente de parchet le imbinam Cu ajutorul blocului de batere - unul pe lângă altul.


11

PAS 11

Colţul exterior este finisat de prin tăierea elementelor de parchet la un unghi de 45°. Pe locul de unire a muchiilor aplicăm adeziv.


12

PAS 12

Pe colţurile astfel tăiate, pe locul de unire a muchiilor aplicăm adezivul de montaj.


13

PAS 13

Apoi, în acest loc aplicăm, de ex. o banda plata din aluminiu, care poate fi elementul decorativ şi protejează muchiile ascuţite ale placilor de parchet tăiate. Ca înlocuitori pot fi folosite diferite corniere din aluminiu sau lemn.


14

PAS 14

Efectul final. Există posibilitatea de folosire a mai multor feluri de elemente de finisare, de ex.: rafturi sau cuiere.


 

 

Additional information

  • Pentru montajul parchetului stratificat Barlinek, se recomandă elementele cu imbinare 5Gs. Acest sistem de imbinare nu necesită batere pe muchia scurtă, de aceea montajul elementelor de parchet este mult mai simplu.
  • Imbinarea în colţul intern poate fi finisata cu ajutorul unui chit acrilic de culoarea elementelor de parchet.
  • Locul de unire dintre perete şi pardoseala sau locul de unire a placarii pentru pereţi cu tavanul poate fi mascat cu ajutorul unei plinte.
  • Din plintă se poate realiza un profil pentru mascarea locurilor de imbinare - prin tăierea capătului de jos al plintei pana la o grosime de 14 mm.
  • În cazul în care pe perete montăm televizorul sau rafturi, elementele de fixare trebuie montate pe peretele din cărămidă. Obiectele uşoare pot fi montate pe parchetul de lemn montat pe perete - există elemente speciale pentru acest tip de montaj.
  • Condiţiile de utilizare a elementelor de parchet stratificat montate în alte locuri decât pe podea sunt identice cu cele pentru pardoseli şi anume : umiditatea relativă a aerului de la 45% până la 60%, temperatura de la +18 °C până la +24°C.
  • Pentru îngrijirea panoului de lemn montat pe perete din elemente de parchet Barlinek trebuie folosite produsele de îngrijire din oferta companiei Barlinek care sunt special pregătite pentru anumitele tipuri de finisaje ale parchetului.
  • Sugestiile acestea cu privire la montajul şi finisarea parchetului sunt doar pentru furniza ajutor și inspirație. Lucrările de montaj sau finisarepot fi realizate individual folosind materialele care se găsesc pe piaţă”.

 

 

Nu uitati Clipsurile!!

 

 

Sugestiile acestea cu privire la montajul şi finisarea parchetului au caracter ajutător şi de inspirare. Lucrările de montaj sau finisare pot fi realizate individual folosind materialele care se găsesc pe piaţă”.