fbpx

Verifică promoțiile noastre:

STRATIFICAT

STILUL VINTAGE. PREDOMINĂ ÎN AMENAJĂRILE INTERIOARE

Stilul vintage este cel în care elemente vechi sunt recondiționate și revalorificate. Un scrin vechi, un dulap de la târgul de antichități sau o mașină de cusut descoperită în podul bunicii se potrivesc perfect ca elemente decorative într-un interior în stil vintage. Cheia pentru o amenajare reușită în stil vintage o constituie recondiționarea obiectelor vechi. Acestea capătă astfel o nouă valoare și o nouă funcție. În interioare vintage își găsesc locul și trendurile contemporane.


Stilul vintage este unul dintre curentele dominante în modă, dar și în amenajările interioare, fiind privit ca o varietate a stilului modern. Stilul vintage s-a născut în secolul al XIX-lea. Este o estetică plină de contrarii, unde piesele cu personalitate se combină cu cele avangardiste.

urządzamy wnętrze w stylu vintage

Ce culori predomină în interioarele vintage? Sunt multe culori specifice în amenajări interi-oare stil vintage. Cele mai populare sunt verdele, portocaliul, roșul, galbenul și albastrul. Rozul și albul sunt de evitat. Pereții sunt fie în culori pastelate, fie acoperiți cu tapet deschis, cu modele dinamice. Podeaua este executată de obicei din parchet laminat de culoare de-schisă, sau mai rar, din gresie. O mică parte a podelei poate fi acoperită de un covor mic, cu model.


Prin ce se caracterizează mobila în stil vintage? Aceasta trebuie să fie mai veche de 25 de ani, cu o istorie foarte bogată. Dar poți folosi și piese de mobilier noi, cu efect de patină. Obiecte perfecte pentru interioarele în stilul vintage poți găsi în propriul pod, la târgurile de antichități, precum și în magazinele de mobilă cu piese care aparțin stilurilor din anii ’50, ’60 și ’70.

Un important element al interioarelor îl constituie elemente decorative. Ce fel de ornamente se potrivesc cel mai bine într-un interior vintage? Acest stil este caracterizat de eclectism. Își găsesc aici locul atât obiectele cumpărate, cât și cele realizate manual. Cel mai important este ca designerul să aleagă cu grijă elementele decorative care vor sublinia caracterul interiorului. Acestea trebuie să fie realizate din lemn, piele, metal și ceramică.